Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, dolardaki zayıflama ve ABD Hazine tahvil piyasasındaki volatilitenin zayıflamasının ardından, bu haftayı da kazançla geçerek, dokuz ayın en uzun haftalık yükseliş serisini gerçekleştirmeye yöneldi. Yatırımcılar şimdi dikkatlerini Cuma günü açıklanacak olan ve Fed'in para politikası duruşunu etkileyebilecek ABD enflasyon verislerine çevirdi.

Spot altın yüzde 0.6 yükselişle ons başına 1,330.45 dolara kadar çıkarak 15 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra Singapur saati ile 13:51'de ons başına 1,328.78 dolara geldi.

Altın bu hafta yüzde 0.8 yükseldi ve üst üste beşinci haftayı da kazançla geçmeye hazırlanıyor.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi beşinci haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi.

ABD'de Hazine tahvilleri, enflasyonun yükseleceğine ve Çin'in ABD tahvil alımlarını azaltabileceğine ya da durduracağına ilişkin haberden kaynaklanan endeişelerle sert satışlarla karşılaştıktan sonra sakinleşti.

Singapur'da GoldSilver Central'ın idari direktörü Brian Lan, "Bugün ABD'de açıklanacak olan enflasyon verisi, yatırımcıların büyük kısmının altını enflasyona karşı hedge olarak kullanmalarından dolayı altın fiyatlarını etkileyebilir," dedi ve "Zayıf dolar da altına destek sağlamaya devam ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'de bugün açıklanacak olan verilerin, enflasyon baskılarının durgun kalmaya devam ettiğini göstermesi bekleniyor.

ABD'de toptan eşya fiyatları beklenmedik bir şekilde geriledi ve 2016'dan bu yana ilk kez düştü.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.7 artarak ons başına 17.1124 dolara çıktı. Platin üst üste beşinci haftayı da kazançla geçmeye yöneldi. Palladyum ise yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,091.15 dolara çıktı ve beşinci haftaya taşıdığı kaybını azalttı.