Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar/TL artan jeopolitik risklerle yükselişte. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrin operasyonu için TSK’nın hazırlıklarının tamamlandığını açıklamasıyla yükselişini hızlandıran kur bugün yılın zirvelerine çıktı. Dolar %0.8'i aşan artışla 3.8338'e kadar yükseldi.

Suriye'deki ABD öncülüğündeki koalisyon sözcüsü Ryan Dillon düzenlediği basın toplantısında sorulan bir soruya, "Afrin, koalisyonun operasyon alanı içerisinde değil" şeklinde yanıt verdi. Bu gelişmenin ardından dolar/TL 3.80 seviyesinin de altına çekildi.

Lira böylece dolara karşı en fazla değer kazanan 3. gelişen ülke para birimi oldu.

Bugün piyasaları etkileyecek bir veri akışı bulunmuyor. Hafta boyunca ABD'de 4. çeyrek şirket bilançoları izlenecek. Perşembe ve Cuma günleri ise Türkiye piyasaları açısından kritik günler. Perşembe günü TCMB faiz kararını, Cuma günü Fitch Türkiye'nin kredi notu görünüme ilişkin değerlendirmesini açıklayacak. TD Securities stratejistleri yolladıkları bir notta faiz oranlarında değişiklik beklemediklerini bildirdi.

İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Tufan Deriner de Bloomberg HT'ye dünkü değerlendirmesinde Merkez Bankası'ndan faiz artırımı beklemediğini belirtti. Piyasalarda genel beklenti de bir değişiklik olmayacağı yönünde. Türkiye'yi yatırım yapılabilir seviyenin altında değerlendiren Fitch'ten de bir değişiklik beklenmiyor.