Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD ve İngiltere'de faiz artırımlarının hız kazanabileceği endişelerine bağlı olarak üst üste ikinci haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi.

Spot altın yüzde 0.1 yükselerek Singapur saati ile 08:48'de ons başına 1,320.11 dolara çıktı.

Metal geçen hafta yüzde 1.2 geriledikten sonra bu hafta yüzde 1 daha değer kaybetti.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi bu hafta yüzde 0.9 yükseldi ve üst üste ikinci haftayı da kazançla geçmeye hazırlanıyor.

New York'ta Perşembe günü yüzde 3.8 düştü ve böylelikle 26 Ocak'ta rekor seviyeye çıkmasından bu yana kaybını yüzde 10'un üzerine çıkararak düzeltme olarak adlandırılan duruma girdi. Dow Jones endeksi ise dünkü ile birlikte son dört günde ikinci kez 1,000 puanın üzerinde düşüş yaşadı.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi 1 baz puan artarak yüzde 2.83'e çıktı ve dört yılın zirvesine yaklaştı.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, Perşembe günü yaptığı açıklamada, İngiltere'nin daha önce düşünülenden daha hızlı faiz artırmak durumunda kalabileceğini söyledi.

Fed yetkilileri de yakın zamanda yaptıkları açıklamalarda beklenenden daha fazla faiz artırımına gidilebileceğinden bahsettiler.

Diğer değerli metalledden, spot gümüş yüzde 0.1 artarak ons başına 16.4355 dolara çıktı ve ikinci haftaya taşıdığı kaybını biraz azalttı. Platin yüzde 0.4 yükselerek ons başına 976.17 dolara çıkmasına karşın kaybını üçüncü haftaya taşımaya yöneldi. Palladyum bu hafta yüzde 7.9 ile Ocak 2016'dan bu yana en sert haftalık düşüşünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor.