Advertisement

Küresel hisse senedi yatırımcıları iki yılın en sert satış dalgasından dönerken, satışın etkisi hiçbir yerde Çin ve Hong Kong'dan daha sert olmadı.

Dünyanın en büyük ikinci ve dördüncü hisse senedi piyasaları, geçen ayın sonunda küresel çöküş başladığından bu yana önemli benzerlerinin tamamından daha hızlı düştü.

Kayıpların Cuma günü derinleşerek yüzde 11'in üzerine çıkmasıyla birlikte her iki piyasa da yüzde 10'luk düzeltme yaşamadan sürdürdüğü en uzun yükseliş serisini sonlandırmaya hazırlanıyor.

Şanghay'da Shanshan Finance Co. fon yöneticisi Wu Kan, “Güvenin hem ABD'deki piyasa çalkantısından hem de Çin'de borçluluğu düşürme çabalarından azalmasıyla birlikte piuyasa hala volatilitesinin derinliklerindeyiz.” dedi.

Shanghai Bileşik Endeksi, Cuma günkü işlemlerde yüzde 5.8 düşmesinin ardından kayıplarıın bir kısmını geri alarak yerel saati ile 13:01'de yüzde 4.1 ekside 3,128.25 puan oldu.

Hong Kong'da Hang Seng Endeksi, yüzde 3.2 geriledi. Hang Seng China Enterprises Endeksi, yüzde 4.1 düştü. Çin içinde işlem gören yuan, dolar karşısında yüzde 0.16 düşerek 6.3288 seviyesinden alıcı buldu.