Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, doların Pazartesi günü geri çekilmesi ve hisse senetlerinin geçen haftaki sert satışların ardından istikrar kazanmakta olduğuna ilişkin işaretler vermesi ile birlikte kazancını korudu.

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 0.5 yükseldikten sonra yüzde 0.3 daha tırmanarak Singapur saati ile 13:11'de ons başına 1,326.50 dolara çıktı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spor Endeksi Pazartesi günü yüzde 0.3 düştükten sonra yüzde 0.2 daha geriledi.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi Pazartesi günü, geçen hafta son 2 yılın en büyük haftalık kaybını gerçekleştirdikten sonra yüzde 1.4 yükseldi.

Çin'de Köpek Yılı için yeni yıl kutlamaları Perşembe günü başlıyor.

Singapur'da Oanda'nın Asya Pasifik işlem müdürü Stephen Innes, "Fiyatlar zayıf dolar ve Çin'deki yeni yıl tatili öncesi artan fiziki talepten destek buldu," dedi ve "Hisse senedi piyasasındaki sert düşüş bitti ve hisse senetlerindeki kayıplardan dolayı ortaya çıkan teminat açığını tamamlamak için gelen çapraz varlık satışları düştü. Böylelikle sakinleşen piyasalar altında uzun pozisyonlara yeniden girilmesi için ortam yarattı" dedi ve "Fiyatlar bu haftaki ABD enflasyon verisi öncesi bant seyri göstermeli. Zira ABD'de açıklanacak olan TÜFE verileri enflasyona yönelik piyasanın görüşü için önemli ve altının daha da yükselmesi için katalizör olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'de Çarşamba günü açıklanacak olan Ocak ayı tüketici fiyatları verisinin, ekonomistlerin tahminlerine göre, ılımlı bir artış göstermesi bekleniyor. Bu veriler, yatırımcılara, parasal sıkılaştırmanın hızı konusunda işaret verebilir.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi yüzde 2.85 ile Ocak 2014'ten bu yana en yüksek seviyesi civarında seyretti.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş Pazartesi günü yüzde 1.1 yükseldikten sonra yüzde 0.4 daha değer kazanarak ons başına 16.6088 dolara ulaştı. Platin yüzde 0.3 yükselerek ons başına 974.10 dolara çıkarken, palladyum yüzde 0.2 kayıpla ons başına 983.44 dolara indi.