Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD ile Çin arasında son hızıyla devam eden dış ticaret anlaşmazlığına ilişkin endişelerin, her iki ülke yetkililerinin de müzakere konusuna istekli olduklarını göstermesi sonrası azalması ile birlikte düştü.

Spot altın yüzde 0.2 düşerek Singapur saati ile 10:59'da ons başına 1,330.98 dolara geriledi.

Altın, Çarşamba günü, Çin'in misilleme yaparak ABD ürünlerine 50 milyar dolarlık gümrük vergisi getirmesinin ardından yüzde 1.2 kadar yükseldikten sonra günü önceki kapanış seviyelerinde bitirdi.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, gösterge endeksin Çarşamba günü yüzde 1.2 yükselmesinin ardından yüzde 0.4 tırmandı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.

Phillip Futures analisti Benjamin Lu, ABD ve Çin arasında yumuşama tonu gözlenndiğini, ancak piyasadaki havanın riskten kaçınma yönünde devam edeceğini ve yatırımcıların portföylerini çeşitlendirerek güvenli liman niteliğindeki varlıklara yöneleceğini söyledi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 düşerek ons başına 16.3080 dolara geriledi ve düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Platin yüzde 0.4 düşerek ons başına 913.49 dolara indi ve bu metal de kayıplarını üçüncü güne yaydı. Palladyum ons başına 929.96 dolar seviyesinde yatay seyretti.