Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, güçlü dolar ve 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizinin yükselmeye devam etmesinin faiz getirisi olmayan değerli metallere yönelik talebi düşürmesi sonucu Aralık ayından bu yana en büyük haftalık kaybına yöneldi.

Spot altın yüzde 0.1 düşerek Singapur saati ile 13:24'te ons başına 1,289.31 dolara geriledi.

Metal bu hafta yüzde 2.3 düştü ve Aralık sonlarından bu yana en düşük seviyesi yakınlarında seyrediyor.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi üst üste beşinci haftayı da kazançla geçmeye hazırlanıyor.

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 3.12 seviyesinde ve 2011'den bu yana en yüksek seviyesi yakınlarında seyrediyor.

Singapur'da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "10 yıl vadelililerin yüzde 3 seviyesini yukarı yönde kırması ile birlikte, yükselen faizlerin dalga etkisinin hazmedildiği diğer bir haftayı daha geçirdik," dedi ve ABD-Çim ticaret görüşmelerinden gelen karışık mesajlardan dolayı bu görüşmelerin izlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş bu hafta yüzde 1.5 düşerek iki hafta süren kazancını durdururken, platin bu hafta yüzde 3.6 ile 8 Aralık'tan bu yana en büyük haftalık kaybına yöneldi ve palladyum haftayı yüzde 1.1 düşüşle geçmeye hazırlanıyor.