Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Turmp ve Kuzey Kore lideri Kim Jong Un arasındaki zirveye ilişkin iyimserliğin artması sonrası güvenli liman talebinin zayıflaması ve doların son dönemdeki kazançlarını koruması ile birlikte düştü.

Sot altın, yüzde 0.7 ile Nisan ayından bu yana en büyük haftalık kazancını gerçekleştirmesinin ardından yüzde 0.3 düşerek ons başına 1,298.51 dolara geriledi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, altı hafta üst üste yukarı yönde hareket etmesi ve bu dönemde yüzde 4.5'lik yükseliş gerçekleştirmesinin ardından yüzde 0.2 geriledi.

Australian Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, "Güçlenen dolar altında son birkaç haftadır görülen düşüşün en önemli sebebiydi. Bunun yanından yukarı yönlü beklenti ile açılmış pozisyonlardan çıkış da diğer nedendi" dedi.

Eliseo, yatırımcıların dikkatlerini ABD-Kuzey Kore zirvesibe ilişkin beklentilere ve İtalya'da hükümetin kurulmasına yönelik gelişmelere çevirdiğini sözlerine ekledi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.2 düşerken, platin ve palladyum fazla değişmedi.