Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın daha fazla Çin malına ek gümrük vergisi uygulanması yolundaki talimatı ve buna bağlı olarak Çin'in de misilleme yapacağını duyurmasının ardından dış ticarette korumacı politikaların yoğunlaşacağına ilişkin endişelerin artması sonrası yükseldi.

Spot altın yüzde 0.4 yükselerek Singapur saati ile 12:12'de ons başına 1,283.76 dolara çıktı. Metal Pazartesi günü 1,278.32 dolar ile 22 Aralık2tan bu yana en düşük seviyesinden kapandı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 geriledi.

Singapur'da Phillip Futures analisti Benjamin Lu, "Piyasalar şimdilerde güçlü dolar ve ABD ve Çin arasında korumacı ticaret önlemlerinde olası artış arasında denge kurmaya çalışıyor," dedi ve "Altın gibi güvenli liman varlıkları, belirsiz jeopolitik koşullardan dolayı yükselişe hazırlanıyor görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.3 yükselerek ons başına 16.5212 dolara çıkarken, platin yüzde 0.2 ve palladyum yüzde 0.1 gerileyerek sırasıyla ons başına 882.21 dolar ve 989.67 dolar seviyelerine indi.