Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, güçlenen doların, süregelen ticaret savaşı gerginliğinin küresel büyümeyi olumsuz etkileyeceği endişelerini artırmasına karşın, güçlenen doların baskısı ile altı ayın en düşük seviyesine indi.

Spot altın 49 sent düşerek ons başına 1,267.37 dolara kadar inerek 22 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından Singapur saati ile 09:41'de 1,268.19 dolara geldi.

ABD dolarının 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Temmuz 2017'den bu yana en yüksek seviyesi yakınında seyretti.

Oanda Corp.'un Asya Pasifik işlemler müdürü Stephen Innes, "Hisse senedi piyasaları ve doların yukarı yönlü hareketi ile birlikte, altın, değerli metal traderlarının Fed Başkanı Powell'ın şahin para politikası duruşunu dikkate almaları sonucu, gözden düşmüş durumda," dedi ve "Ticaret savaşı endişelerinin azalması ile birlikte, altın artan jeopolitik gerilimden fazla destek alamıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, sot gümüş ons başına 16.2762 dolar civarında yatay seyretti. Platin, Çarşamba günü ons başına 860.10 dolara düşerek Şubat 2016'dan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından yüzde 0.2 düşerek 868.96 dolara indi. Palladyum, Çarşamba günü 3 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesinden kapanmasının ardından ons başına 965.82 doalr civarında dalgalandı.