Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, doların toparlanması ve ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin düşmesi ve buna bağlı olarak faizlerin bir ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine tırmanmasının ardından düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 0.4 değer kaybettikten sonra yüzde 0.3 daha düşerek Singapur saati ile 12:21'de ons başına 1,221.35 dolara indi.

Metal geçen hafta 1,211.63 dolar ile son bir yılın en düşük seviyesini gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Cuma günü ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ve Avrupa Birliği'ni (AB) paralarını manipüle etmek ve faizleri düşük tutmakla itham etmesinin ardından yüzde 0.8 düştükten sonra bu hafta yüzde 0.2 yükseldi.

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi Pazartesi günü 6 baz puan arttıktan sonra yüzde 2.95 seviyelerinde yatay seyretti.

Oanda Corp.'un Asya Pasifik İşlem Müdürü Stephen Innes, hazırladığı notta, "Dolar yüksek faizlere bağlı olarak tekrar bir miktar ivme kazanmaya başlıyor ve bu durum altını olumsuz etkiliyor" dedi ve "Trump'ın dolara darbesinin devam etmesi ile birlikte, ABD para birimi güçlü alımlarla karşılaştı ve bu durum altın üzerinde baskı oluşturdu" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden;

Spot gümüş ons başına 15.3785 dolar civarında yatay seyretti.

Platin yüzde 0.2 düşerek ons başına 830.65 dolara indi.

Palladyum yüzde 0.4 düşerek ons başına 911.14 dolara geriledi.