Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini bugün açıklanacak olan ABD büyüme verilerine ve gelecek haftaki Fed politika toplantısına çevirmeleri ile birlikte üst üste üçüncü haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi.

Spot altın yüzde 0.1 yükselerek Singapur saati ile 10:47'de ons başına 1,224.20 dolara çıktı ve bu haftayı yüzde 0.4 kayıpla geçmeye yöneldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Perşembe günü 8 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesinden toparlanarak yüzde 0.5 yükselmesinin ardından yüzde 0.1 geriledi.

ABD'de bugün açıklanacak olan 2. çeyrek GSYH büyüme verisinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminleri,nin medyanına göre, yıllıklandırılmış rakamla yüzde 4.2 çıkması ve böylelikle 2014'ten bu yana en hızlı büyümeyi işaret etmesi bekleniyor.

Singapur'da GoldSilver Central idari direktörü Brian Lan, "Yatırımcılar daima bu gibi verileri yakından izler, ancak özellikle Fed politikaları büyük ihtimalle altın piyasasında fiyatlanır," dedi ve "Altın halen aşağı eğilimli ve son dönemdeki düşük seviyeleri test edebilir. Yatırımcılar ticaret savaşı ile ilgili haberleri takip ediyorlar, zira bunlar kurlar, özellikle euro ve dolar üzerinde etkili oluyor" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden;

Gümüş üst üste 7'nci haftayı da düşüşle geçerek 20002den bu yana en uzun haftalık düşüş serisini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Platin, altı hafta düştükten sonra bu hafta yatay.

Palladyum bu hafta yüzde 4.1 yükseldi ve altı haftalık düşüşünü durdurdu.