Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongresi'nde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Milletimize verdiğimiz sözü tutmanın bahtiyarlığıyla karşınızda bulunuyorum. AK Parti teşkilatında görev almış herkese şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'de teşkilatın faaliyetlerinde her seviyedeki kadrolarına hanımlara ve gençlere özel önem veren tek parti AK Parti'dir. AK Parti sizlerle bugünlere geldi. Nice 17 yıllara sizlerle ulaştıracağız.

AK Parti kağıt üzerinde 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulmuş bir partidir. Kağıt üzerinde 60 kurucu üyeyle kurulmuş bir partidir. AK Parti'nin asıl kurucu milletimizin bizatihi kendisidir. AK Parti'nin en olduğunu anlayabilmek için önce medeniyetimize ve tarihimize vakıf olabilmek gerekir. AK Parti başlangıçtır. AK Parti hicrettir. AK Parti Malazgirt'tir. AK Parti Anadolu'daki tüm izlerimizdir. AK Parti Selçukludur, Osmanlıdır.

Birileri bizi güya ekonomi, yaptırım, kur Döviz, enflasyon, faizle tehdit ediyor. Onlara diyoruz ki oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz 

Biliyoruz ki iman varsa, imkan da vardır. Milletimiz bugüne kadar nice ihanetleri, nice tuzakları hep imanıyla boğmuştur. Dünyayı sömürerek kendilerine refah düzeni kuranlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz."

Hem cesareti hem aklı olan bu milletin karşısında duracak hiçbir fani güç tanımıyoruz. Hiç kimse bu milletle, bu ülkeyle oynamaya kalkmasın. 'Ya olacağız, ya öleceğiz' diyerek hedeflerimize doğru yürüyen bir milletiz.

 

EKONOMİK DARBE YAPMAYA KALKTILAR 

Bir kez daha haykırıyoruz; başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız, Türkiye'nin yükselişini durduramayacaksınız, hedeflerimize ulaşmamıza engel olamayacaksınız. Çünkü biz Türkiye'yiz, çünkü biz Türk milletiyiz, çünkü biz Müslümanız, çünkü biz insanlığın ortak sesi ve vicdanıyız.

Dışarıdan kurdukları tuzaklar yetmedi, içerideki ihanet odaklarını harekete geçirdiler. Sokak, yargı-emniyet darbesi yapmaya çalıştılar. Sınır darbesi yapmaya kalktılar, siyaset darbesi yapmaya kalktılar. Kuru, dövizi, faizi kullanarak ekonomik darbe yapmaya kalktılar.

EĞİTİM SİSTEMİ: Eğitimde 12 yıllık zorunlu eğitimi 4+4+4 şeklinde kademeli hale getirerek yeni bir dönem başlattık. Çocuklarımız önündeki ayrımcı uygulamalara son verdik. Üniversite sayımız 76'ydı şu anda 207 üniversitemiz var. Gençlerimize spordan sanata kadar hizmet veren gençlik merkezlerimiz 9'da 286'ya çıkardık. Yurtlarımızdaki yatak kapasitesi 188 binden 660 bine çıkardık. Her branşta sporcularımızın yetişmesi için özel programlar uyguluyoruz.

SAĞLIK SİSTEMİ: Türkiye sağlıkta bir değişim, dönüşüm sürecini yaşadı. Ambulans hizmetlerinden 2 milyon 600 binin üzerinden vatandaşımız yararlandı. Yozgat, Isparta, Mersin, Adana ve Elazığ şehir hastanelerini hizmete aldık. Toplam 44 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerini hizmete sokuyoruz.

ADALET SİSTEMİ: Mahkemelerimizi köhne binalardan kurtardık. Hakim ve savcı sayımızı 17 bine, toplam adalet personeli sayısını da 62 bine çıkararak hizmetlerin daha hızlı ve kaliteli verilmesini sağladık. Yargıtay ve Danıştay'ın yükünü hafiflettik. Temel kanunlarımızın tamamını yeniledik.

ULAŞIM SİSTEMİ: Ulaşım ağlarında trafik güvenliğini sağlamak için önlemler almaya devam ediyoruz. 26 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. 83 tünele 265 tane daha ekledik. Marmaray'dan geçen yolcu sayısı 275 milyon. Osman Gazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi nice eserleri milletimizin hizmetine sunduk. Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için kolları sıvadık. Kanal İstanbul'la birlikte dünyaya büyük bir mesaj vereceğiz. Hava yolunu halkın yolu haline getirdik.

SAVUNMA SİSTEMİ: Ülkemizde halen yürütülmekten olan savunma sanayi harcamaları tutarı 45 milyar doları aştı. Yakın zamanda 75 milyar doları bulacaktır. İnsanlı ve insansız hava araçlarından, gemilerden tankına topuna kadar savunma sanayimizi geliştirmeyi sürdürüyoruz. Sınırötesindeki tehditleri kaynağında kurutmaya kararlıyız. Kandil'i, Sincar'ı, Mahmur'u kaynağında kurutacağız.

 

 

HT