Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, sterlinin hafif yükselmesinin ardından doların gerilemesi ve yatırımcıların gelişen piyasalardaki kargaşaya ilişkin gelişmeleri izlemeleri ile birlikte yükseldi.

Spot altın, Çarşamba günü yüzde 0.4 değer kazandıktan sonra yüzde 0.2 daha yükselerek Singapur saati ile 12:17'de ons başına 1,198.48 dolara çıktı.

ABD para biriminin G-10 ülkelerinin paralarına karşı seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi dün yüzde 0.2 geriledikten sonra bugün yatay seyretti.

National Australia Bank ekonomisti John Sharma, e-posta yoluyla yaptığı değerlendirmede, "Brexit görüşmeleri beklenenden daha iyi ilerliyor görünüyor," dedi ve "Bu durum sterlin ve euronun değer kazanmasına ve doplar endeksinin hafifçe gerilemesine neden oluyor. Bu da altını destekliyor" şeklinde görüş bildirdi.

Sharma, ayrıca, dış ticaret ve gelişen ülkelere ilişkin endişelerin dolara destek verdiğini ve bunun da altındaki yükselişleri sınırladığını sözlerine ekledi.

ABD'de Cuma günü açıklanacak olan Ağustos ayı istihdam verileri, Fed'in para politikasına ilişkin izleyeceği yol konusunda yeni işaretler verebilir.

Diğer değerli metallerden;

Spot gümüş fazla değişmeyerek ons başına 14.19 dolar ile Ocak 2016'daki en düşük seviyesi yakınında kaldı.

Platin yüzde 0.1 yükselerek ons başına 785.22 dolara çıktı.

Palladyum yüzde 0.3 prim yaparak ons başına 976.60 dolara ulaştı.