Advertisement

AKFEN

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), 2020 yılına kadar sadece yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşacak 1,000 MW’lık enerji üretim kapasitesine ulaşmayı hedefleyen Akfen Yenilenebilir Enerji’ye toplam 13 enerji santralinin yapımı için 102 milyon dolarlık kredi sağladı.

DOĞAN HOLDİNG

Holding yönetim kurulu murahhas üyeliği ve İcra Kurulu başkanlığı görevlerini yürütmekte olan Yağmur Şatana, bu görevlerinden 10 Eylül itibariyle ayrıldı.

Yağmur Şatana'nın Yönetim Kurulu Üyeliği ise devam edecek.

Yeni bir atama yapılıncaya kadar, İcra Kurulu Başkanlığı görevi kapsamında yer alan iş ve işlemler İcra Kurulu Üyesi ve Mali İşler Başkanı Ahmet Toksoy tarafından yerine getirilecek.

NET HOLDİNG

Net Holding, temettü ödemeyecek.

Holding, yasal kayıtlara göre düzenlenen solo mali tablolarında zarar edilmiş olması nedeniyle,  TMS'ye göre hazırlanan finansal tablolarda oluşan karı dağıtılamayacağından, Olağan Genel Kurul'a kar dağıtımı ile ilgili bir teklifte bulunmayacak.

VAKIFBANK

Banka,  126 gün vadeli 300 milyon TL ve 210 gün vadeli 100 milyon TL nominal değerli finansman bonolarının ihraç ve halka arz edilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul A.Ş.'ye başvuru yaptı.

YEŞİL GYO

İstanbul Tower 205'in 7.ve 8.Katında yer alan 12 adet bağımsız bölümün 125,25 milyon TL bedel karşılığında Emel Yeşil Küçükçolak'a satımında doğacak ayrılma hakkı kullanımlarında ortaklığın katlanmak zorunda kalabileceği toplam maliyetin 1 milyon TL'yi aşacak olması nedeniyle işlemden vazgeçildi.

İŞ BANKASI

Banka, 3,90-3,95 lira aralığından 12 milyon 348 bin 220 adet İş Bankası C hissesi geri alımı yaptı. Geri alımların sermayedeki oranı yüzde 0,029'dan yüzde 0,069'a çıktı.

GALATASARAY

Galatasaray Mali İşler ve Kurumsal Hizmetler Direktörü (CFO) Sedef Hacısalihoğlu'nun iş akdi feshedildi.

KONFRUT GIDA

Şirketin merkezi, Bahçelievler Mahellesi Akabe Sokak N1 Pendik/İstanbul  adresinden  Cevizli Mahallesi Zuhal Caddesi A3 Blok Apt N 46C/182 Maltepe/İstanbul adresine taşındı.