Advertisement

BIST100 endeksi yeni güne yüzde 0,63 yükselişle 95 bin 480'den başladı.

BIST100 dün bankalar öncülüğünde yüzde 0,73 yükselmiş ve 95 bini aşmıştı. Endeks, seansı 95 bin 32'den tamamlarken bir önceki seansta yüzde 2,4 düşen bankacılık endeksi yüzde 1,05 yükselmişti. ABD'de ise Türkiye ETF'i yüzde 0,05 artışla yatay kalmış, Gelişen Piyasalar ETF'i ise yüzde 0,96 yükselmişti.

Ziraat Yatırım, "Dolar / TL teknik olarak güçlü sayılabilecek direnç seviyelerinin altında seyrediyor. BIST100 endeksi de güne pozitif bir görüntüyle başlayabilir ve gün içerisinde alıcılı bir görüntü sergileyebilir. Olası alıcılı görüntüde 95 bin 700 direncinin üzerinde 96.500 bir sonraki hedef gözüküyor." dedi.

Anadolu Yatırım ise "Yurt içinde bugün önemli veri akışı yok, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, sabah saatlerinde Türkiye'de faaliyet gösteren 30 dolayındaki ABD'li şirketin genel müdür düzeyindeki yöneticileriyle yapacağı toplantı takip edilecek. Bu kapsamda AmCham (Türk Amerikan İşadamları Derneği) ve YASED üyesi yerleşik firmalar ile Microsoft, Google gibi firmaların da toplantıda olacağı belirtiliyor. Yurt dışında ise İngiltere'de enflasyon, ABD'de konut verilerini takip edeceğiz." ifadeleriyle günün odak noktalarına vurgu yaptı.

Gedik Yatırım ise "Türk Lirası üzerindeki satış baskısı devam ederken yarın gerçekleşecek Orta Vadeli Program (OVP) sunumu öncesinde TL varlıkların seyri yakından takip edilecek. OVP'ye yönelik beklentilerin TL varlıkların seyri üzerinde etkili olduğu izlenebilir. Son dönemde baskı altın kalan küresel risk iştahının bir miktar toparlanma kaydettiği görülse de buradaki toparlanma ticaret savaşlarının gelişimine bağlı olacak." değerlendirmesinde bulundu.