Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

ABD doları, küresel ticaret anlaşmazlıklarına ilişkin yeni bir gelişmenin olmadığı bir ortamda, bu ayın en düşük seviyesine yaklaşıyor. Yeni Zelanda doları, ekonomik büyümenin beklentileri aşmasının etkisiyle yükseldi.

ABD para biriminin G-10 ülkelerinin paralarına karşı haretini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi düşüşünü ikinci güne taşırken, 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi Asya seansında fazla değişmeyerek yüzde 3.06'da kaldı. ABD'nin gösterge tahvili olan bu kağıdın getirisi dün yüzde 3.09 ile dört ayın zirvesine ulaşmıştı.

Sydneu'de National Australia Bank Ltd. kıdemli Döviz stratejisti Rodrigo Catril, "ABD doları için tablo şu anda karışık," dedi ve "Şimdilik risk bekleyişlerindeki iyileşme gelişen piyasa paralarına yardımcı oluyor ve G-10'ların riske duyarlı paraları daha iyi performans gösteriyor. ABD Hazine tahvil faizleri, risk iştahındaki geniş tabanlı iyileşme ve devam eden Fed yeniden fiyatlama beklentileri ortamında yükseliyor" şeklinde görüş bildirdi.

Yeni Zelanda doları ABD doları karşısında yükselişini yedinci güne taşıyarak Ocak ayından bu yana en uzun yükseliş serisini gerçekleştirmeye yöneldi ve 0.6653 seviyesine kadar yükseldi.