Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, İtalya'nın bütçe konusunda Avrupa Birliği (AB) ile anlaşmazlığıan düşmesinin güvenli liman alımlarını getirmesi sonrası yatırımcıların kısa pozisyonlarını kapatmaya yönelmeleri sonucu, beş haftanın en büyük bir günlük yükselişini gerçekleştirdikten sonra kazancını sürdürdü.

Singapur'da Oanda Corp. Asya Pasifik işlem müdürü Stephen Innes, "Kısa pozisyonlar kapatılıyor," dedi ve "1,200 dolar seviyesinin üzerinde bulunan daha zayıf kısa vadeli stoplar mı-uhtemelen altındaki harekete destek oluyor" şeklinde görüş bildirdi.

Traderlar ayrıca, ABD'de düşük işsizliğin fiyatlarda bir sıçrama yaratmayacağını ve kendilerini agresif faiz artırımlarına gitmek zorunda bırakmayacağını söyleyen Fed Başkanı Jerome Powell'ın yorumlarını da izliyor.

Spot altın, Salı günü yüzde 1.2 artışla 24 Ağustos'tan bu yana en büyük günlük kazancını gerçekleştirdikten sonra yüzde 0.2 yükselerek, Londra saati ile 07:00'de ons başına 1,205.81 dolara çıktı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, dün yüzde 0.2 yükseldikten sonra yüzde 0.1 düştü.

Innes, "Altın dün temel olarak, dikkatlerin İtalya risklerine çevrilmesi ile gelen güvenli liman alımları sonrası yukarı yönde hareket etti. Euro bazında altının 1,030 seviyesini kırması kısa pozisyonların kapatılmasını tetikledi" değerlendirmesinde bulundu.

Euro bazında altın, Salı günü yüzde 1.5 yükseldikten sonra 1,040.58 seviyesinde seyrediyor ve 50 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıktı.

Diğer değerli metallerden;

Spot gümüş yüzde 0.6 yükselerek ons başına 14.7761 dolara çıktı.

Platin yüzde 0.2 değer kazanarak ons başına 832.94 dolara ulaştı.

Palladyum yüzde 0.3 primle ons başına 1,053.58 dolara yükseldi.