Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini, Fed'in para politikasını daha da sıkılaştırmasına ilişkin işaretler görmek amacıyla ABD istihdam verilerine ve Çin Merkez Bankası'nın para politikasını gevşetmesine çevirmeleri ile birlikte düştü.

ABD'de Cuma günü açıklanan veriler, işsizlik oranının 48 yılın en düşük seviyesine inmesine karşın istihdam artışının ve ücretlerin yavaşladığını gösterdi. Bu durum ABD'de işgücü piyasasının gücünü korududuğunu işaret ediyor. Çin piyasaları, bir haftalık tatilin ve merkez bankasının Pazar günü bankaların rezerv olarak turmak zorunda oldukları miktarı bu yıl dördüncü kez artırmasının ardından açıldı. Çin Merkez Bankası politika yapıcıları, bu karar ile, ticaret savaşının kötüleştiği bir ortamda, yavaşlayan iç ekonomiyi desteklemeyi amaçlıyor.

Spot altın, geçen hafta yüzde 1.1 yükseldikten sonra yüzde 0.5 düşerek, Singapur saati ile 09:44'te ons başına 1,197.94 dolara indi.

Çin'de, yüzde 99.99 saflıktaki külçe altının gramı, Şanghay Altın Borsası'ndaki işlemlerde yüzde 1.1 artarak 266.85 yuana çıktı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi geçen hafta yüzde 0.6 yükseldikten sonra yatay seyretti.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi geçen hafta 17 baz puan yükseldi ve Cuma günü yüzde 3.23 seviyesindeydi.

Diğer değerli metallerden;

Spot gümüş geçen hafta yüzde 0.2 düştükten sonra yüzde 0.7 daha gerileyerek ons başına 14.5279 dolara indi.

Platin geçen hafa tüzde 0.8 yükseldikten sonra yüzde 0.4 gerileyerek ons başına 819.46 dolara düştü.

Palladyum geçen hafta yüzde 0.3 geriledikten sonra ons başına 1,071.40 dolar seviyesinde yatay seyretti.