Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed'in faiz artırımlarının hızına yönelik eleştirilerini sürdürmesine yöneltmeleri ile birlikte yatay seyretti.

Trump, ABD merkez bankasının faiz artırımları konusunda hızlı gittiğini söyledi ve enflasyona ilişkin endişeleri önemsemediğini gösterdi. Fed Başkanı Jerome Powell, geçen hafta yaptığı açıklamada, borçlanma maliyetlerinin mevcut kademeli artış hızının devam etmesini beklediğini ve ekonomideki riskleri izlediklerini söyledi.

Trump, Salı günü yaptığı açıklamada, ekonominin "rekor kıran" rakamların keyfini çıkardığını ve özellikle enflasyon sorununun olmadığı bir dönemde ekonominin biraz bile yavaşlamasını istemediğini söyledi.

Spot altın, Salı günü yüzde 0.1 yükseldikten sonra Singapur saati ile 12:05'te ons başına 1,189.77 dolar civarında yatay seyretti.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi çok hafif geriledi.

ABD2nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, Salı günü 2011'in en yüksek seviyesinden gevşeyerek yaklaşık üç baz puan gerilemesinin ardından yüzde 3.21 seviyelerinde seyrediyordu.

Mumbai'de Kotak Commodity Services analisti  Madhavi Mehta, "Trump'ın eleştirisi Fed'i bağımsızlığını ve para politikasını sıkılaştırmaya devam etme konusundaki istekliliğini de göstermeye zorlayacak," dedi ve "Altın dar bir bantta ve bu bandın dışına yakın zamanda çıkacak gibi gözükmüyor. Çok fazla belirsizlik var. Bu da güvenli liman alımlarını getirmeli. Ancak yatırımcılar buna ilgi göstermiyor. Yatırımcıların ABD dolarına ve ABD hisse senedi piyasasına yönelmesini izlemeye devam ediyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden;

Spot gümüş fazla değişmeyerek ons başına 14.3825 dolarda kaldı.

Platin yüzde 0.2 yükselerek ons başına 826.63 dolara çıktı.

Palladyum yüzde 0.5 değer kazanarak ons başına 1,075.88 dolara ulaştı.