Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın nihayetten durgunluğunu üzerinden atmış görünüyor.

Perşembe günü, altın fiyatları, küresel hisse senetlerindeki sert düşüşün metale yönelik güvenli liman alımlarını getirmesinin etkisiyle, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma sonucunun çıktığı Haziran 2016'daki referandumdan bu yana en büyük günlük yükselişi gerçekleştirdi. Altına bir destek de ABD enflasyon verisinden geldi. ABD'de enflasyonun beklenenden düşük çıkması, Fed'in faiz artırımlarının hızını yavaşlatabileceği spekülasyonunu güçlendirdi.

Perşembe günü ons başına 1,226.42 dolar ile 10 haftanın en yüksek seviyesini gören altın, Ağustos ayının sonlarından bu yana 1,200 dolar civarında dar bir aladna dalgalandı. Altının bu dar alandaki seyri, jeopolitik risklerden dolayı artan güvenli liman alımlarının faiz artırımlarından dolayı gelen satışlarla dengelenmesinden dolayı gerçekleşti. Cuma günü, altın yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,220.40 dolara geriledi, ancak üst üste ikinci haftayı da kazançla geçmeye hazırlanıyor.

Singapur'da Oanda Corp. Asya Pasifik işlem müdürü Stephen Innes, "Altın nihayet biraz canlanma gösterdi, ancak fiyatlar hisse senedi piyasalarındaki düşüşten dolayı artan talepten destek buldu," dedi ve ABD'de TÜFE'nin beklenenden düşük çıkması ve riskten kaçınma eğiliminin halen etkisini sürdürmesinin 1,225'deki önemli direnç seviyesinin test edilmesine neden olduğunu sözlerine ekledi.

Diğer değerli metallerden;

Spot gümüş fazla değişmeyerek ons başına 14.5817 dolarda kaldı ve üst üste ikinci haftayı da düşüşle geçmeye yöneldi.

Platin ons başına 840.82 dolar seviyelerinde yatay seyretti ve üst üste ikinci haftayı da yükselişle geçmeye hazırlanıyor.

Palladyum yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,083.50 dolara çıktı ve bu hafta yüzde 1.1 değer kazandı.