Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD'nin Çin ile posta anlaşmasından çekilme planları ve yüksek faiz endişeleri ile birlikte yaklaşık 3 ayın en yüksek seviyesi yakınlarında seyretti.

Spot altın, bu ayın başında küresel hisse senetlerine gelen sert satış dalgasının etkisiyle güvenli liman alımlarının tekrar piyasaya dönmesi sonrası üst üste iki hafta yükseldi ve Nisan ayından bu yana ilk kez böyle bir seri yakaladı. Metal, Çarşamba günü, Temmuz ayından bu yana en yüksek kapanışından hafifçe gevşedi, ancak üçüncü haftayı da kazançla geçmeye hazırlanıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin şirketlerine küçük paketlerin ABD'ye gönderilmesinde ucuzluk sağlayan 192 ülkeli anlaşmadan çekilmeyi planlıyor.

Fed yetkilileri, merkez bankasının dün açıklanan son toplantı tutanaklarına göre, gösterge faizin hangi noktaya kadar yülkseltieleceğine ilişkin tartışmalarını derinleştirdiler. Yetkililerin çoğunluğu, uzun vadede ekonomi için nötr faiz (büyümeyi ne düşüren ne de yükselten faiz) olarak görülen seviyenin üzerine er ya da geç ya da geçici çıkarılması düşüncesini destekliyor.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMC) verilerine göre, Polonya üst üste üçüncü ayda da altın varlıklarını artırdı.

ABD'de bugün işsizlik başvuruları ve öncü göstergeler endeksi verileri açıklanacak.

New York Times'ın haberine göre, Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü sırada ses kayıları bulundu. ABD Başkanı Donald Trump, bu hafta "ne olduğu ve hatanın nerede olduğunun" ortaya çıkmasını beklediğini söyledi.

Spot altın yüzde 0.1 yükselerek Singapur saati ile 10:46'da ons başına 1,222.88 dolara çıktı. Metal Pazartesi günü 1,233.33 dolar ile 26 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü yüzde 0.5 yükseldikten sonra yüzde 0.1 daha tırmandı.

Huatai Futures, hazırladığı notta, "Altın ve gümüşe faizlerin kademeli artırılması ve ABD'nin posta anlaşmasından çekilme planları üzerine olumlu bakıyoruz" dedi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 yükselirken, platin yüzde 0.1 düştü ve palladyum yatay seyretti.