Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

(12:40'ta güncellendi)

Dolar/TL kuru, haftanın ilk işlem gününde yüzde 0.51 yükselerek 5.6696 seviyesinden kapatması sonrasında yeni güne artıda başladı.

ABD'li rahip Brunson'un serbest bırakılması sonrasında yükselişe geçen TL, dolar karşısında yaklaşık 10 günlük yükseliş serisiyle 5.5198'e kadar geriledi.

TL, sonrasında ise Perşembe günü tekrar yükselişe geçerek dört günlük işlemlerde tekrar 5.70 seviyesinin üzerini görmüştü.

Salı gününe artıda başlayan dolar/TL kuru MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yerel seçim ittifakına ilişkin açıklamalarının ardından yükselişini sürdürerek 5.87'nin üzerine çıktı ve 5.8717'ye ulaştı. Daha sonra hafif gerileyen kur TSİ 12:40'ta 5.81'lere indi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında çeşitli konulara değindi. Bahçeli, "Parti olarak mahalli idareler seçimlerine yönelik ittifak arayışımız artık kalmadı." dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Haziran 2017'den beri en yüksek seviyesi olan 15 Ağustos zirvesine yaklaştı. İstanbul'da bulunan bir tradera göre doların güçlü seyri yurt dışı yukarı yönlü TL pozisyonlarında zararı durdur emirlerini çalıştırdı.

Diğer gelişen piyasa paralarındaysa dolar karşısındaki seyir aşağı yönlü; Bloomberg tarafından takip edilen 24 gelişen piyasa parasının çoğu ABD Doları karşısında ekside seyrediyor. TL, günlük işlemlerde en fazla düşen EM parası konumunda.

Dolar/TL'nin seyrinde takip edilecek en önemli gündem maddesi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın para politikası toplantısı. Yatırımcıların dikkati, kurun seyrine yönelik olarak TCMB'nin Perşembe günü açıklanacak faiz kararında olacak.

(12:40'ta güncellendi)