Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, yatırımcıların güvenli varlık talebinde hisse senetlerindeki çöküşten kaynaklı artışın etkisiyle üç ayın zirvesine yakın seviyelerden işlem gördü.

ABD hisse senetlerindeki çöküş, bu yılın kazancını tamamen geri aldı ve Asya piyasasına sıçradı. S&P 500 Endeksi 'nin Ekim ayındaki kaybı yaklaşık yüzde 9 oldu. Gösterge endeks, Şubat 2009'dan beri en kötü ayını kaydetti. Nasdaq Bileşik Endeksi düzeltmeye girdi. Asya'da çoğu hisse senedi endeksi yüzde 2'nin üzerinde düştü. Ayı piyasasında olan MSCI Asya Pasifik Endeksi düştü.

Yatırımcıların güvenli varlık talebinde Asya hisselerinde bu yıl kaydedilen 5 trilyon dolarlık düşüş etkili oldu. ABD büyümesinin üçüncü çeyrekte yavaşlamış olabileceğine yönelik artan endişeler de altın talebini destekledi. Risk iştahındaki düşüşte etkili olan diğer unsur ise İtalya'daki bütçe planı konusunun çıkmaza girmesi.

Spot piyasada işlem gören altın, TSİ 09:12'de yüzde 0.38 artıda onsu 1,238.54 dolar seviyesinden işlem gördü. Salı günü 1,239.84 dolara kadar yükselen değerli metal, Temmuz 2017'den beri en yüksek gün içi seviyesini kaydetti.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yaklaşık yüzde 0.1 artıda seyretti.