Advertisement

(11:50'de güncellendi)

Küresel hisse senedi piyasaları, ABD ara seçimlerinin yarattığı hava ile birlikte rallisini sürdürdü ve güçlü şirket karları da Avrupa hisse senetlerine ek destek sağladı. Ancak bu yukarı hareket kısa süreli olabilir, zira ABD endeks vadeli kontratları New York Borsası'nın gevşek açılabileceğini işaret ediyor.

Teknoloji ve sigorta şirketleri, Avrupa'da hisse senetlerinin yükselişini ikinci güne taşımasına öncülük etti ve iyi çıkan karlar da bu yükselişe yardımcı oldu. Japonya hisse senetlerinin gösterge endeksi yüzde 1.7 tırmandı ve Hong Kong ve Güney Kore hisseleri de güçlü yükselişler gösterdi. ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi 2011'den bu yana en yüksek seviyesi yakınında seyrediyor ve dolar Çarşamba günkü düşüşün ardından yatay seyretti.

ABD'de Adalet Bakanı Jeff Sessions'ın istifası, seçimler sonrası ABD siyasetinde belirsizliğin süreceği tehdidini getirdi. Dikkatler şimdi Fed'in Perşembe günkü politika toplantısına çevrildi. Yatırımcılar 2019 yılında politika sıkılaştırmasının hızı konusunda işaretler arayacak.

Diğer tarafta, Çin'in dış ticaret verileri, ABD'nin Çin ile ticaret savaşında devreye sokmaya hazırlandığı diğer bir tarife dalgasından aylar önce, Ekim ayında ihracat ve ithalatta güçlü artışlar olduğunu gösterdi. Batı Teksas petrolü (WTI) sekiz gün üst üste düştükten sonra yükseldi.

Hisse Senetleri

*Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saati ile 08:09'da yüzde 0.4 yükseldi ve son bir ayın en yüksek seviyesine tırmandı.
*Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.05'ten az düştü.
*İngiltere'de FTSE 100 Endeksi yüzde 0.2 tırmanarak dört haftayı aşkın sürenin en yükseğine çıktı.

Para Birimleri

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.05'ten az düşerek 1,197.14 ile iki haftayı aşkın sürenin en düşük seviyesine indi.
*Euro dolar karşısında yüzde 0.1 yükselerek 1.1442 ile iki haftayı aşkın sürenin en yükseğine çıktı.
*Sterlin dolar karşısında yüzde 0.1 değer kazanarak 1.3142 ile üç haftayı aşkın sürenin zirvesini gördü.

Tahviller

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi iki baz puan ile yaklaşık 2 haftanın en büyük düşüşünü gerçekleştirerek yüzde 3.22'ye indi.
*Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi bir baz puan yükselerek yüzde 0.46 ile yaklaşık 3 haftanın zirvesine çıktı.
*İngiltere'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi değişmeyerek yüzde 1.559'da kaldı.

Emtia

*Altın yüzde 0.1 düşerek ons başına 1,225.14 dolar ile bir haftayı aşkın sürenin en düşük seviyesine idni ve düşüşünü beşinci güne taşıdı
*Batı Teksas petrolü (WTI) yüzde 0.3 yükselerek varil başına 61.88 dolara çıktı ve yaklaşık iki haftadır ilk kez yukarı yönde hareket etti.

(11:50'de güncellendi)