Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Fed yetkililerinin küresel büyüme görünümüne ilişkin temkinli olduklarını açıklamalarının ardından traderların ABD faiz artırımlarının temposunu tekrar değerlendirmesiyle Pazartesi günkü işlemlerde önemli piyasa paraları karşısında yatay seyretti.

ABD Doları, bu yıl güçlü ekonomi ve artan ücret baskısına dayanarak Fed'in istikrarlı politika sıkılaştırmasından destek buldu. Fed'in Aralık ayında bu yılın dördüncü faiz artırımına gitmesi bekleniyor. Politika yapıcılar 2019'da Haziran'a kadar iki faiz artırımı bekliyor.

Fed Başkan Yardımcısı Clarida, küresel büyümede yavaşlamaya karşı temkinli olma uyarısında bulunarak ABD ekonomisinin görünümü için önemli olacağını vurguladı.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fox Business ile ayrı bir mülakatta, Avrupa ve Çin'de büyümede yavaşlama gördüğünü belirtti.

Fed yetkililerinin yorumları, bankanın parasal sıkılaştırma temposunu yavaşlatmaya hazırlandığının sinyali olabilir ve bazı traderlar –ABD 10 yıllıklarının faizinin bir miktar çekilmesiyle birlikte- dolardaki yükselişin sonuna yaklaşıp yaklaşmadığını değerlendirebilir.

CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, “Piyasa bu açıklamaları kesinlikle güvercin olarak yorumladı. Bununla birlikte Fed her zaman veriye bağlı kaldı; bu yüzden bu sürpriz olmamalı.” dedi.

Dolar Endeksi (DXY) TSİ 08:27'de fazla değişmeyerek 96.54 seviyesinden işlem gördü. Gösterge endeks Cuma günü yüzde 0.5 gerilemişti. Endeks, 12 Kasım'da 97.69 ile 16 ayın zirvesini gördü.

Reuters