Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşma ve Fed'in bu hafta açıklanacak olan son toplantı tutanakları öncesi kayıplarını korudu.

Traderlar ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Arjantin'de bu haftasonu düzenlenecek G20 zirvesinde yapacağı görüşmede ticaret savaşına ilişkin yapılacak açıklamalara da bakıyorlar. Artan ticaret gerginliği ve hisse senetlerinde son dönemde görülen kargaşa, bazı yatırımcıların güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelmesine neden oldu ve bunun sonucu, altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları üç ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine tırmandı.

Spot altın, Cuma günü yüzde 0.5 değer kaybettikten sonra yüzde 0.2 yükselerek, Singapur saati ile 14:00'te, ons başına 1,225.70 dolarda kaldı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 geriledi.

Kotak Commodity Servicesanalistleri, hazırladıkları notta, "Altın, önemli konu başlıklarında açıklık olmaması durumunda, bant seyri gösterebilir," dedi ve "Ancak zayıf risk iştahından dolayı eğilim yukarı yönlü olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.5 değer kazanırken, platin yüzde 0.2 ve palladyum yüzde 1.1 yükseldi.

Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida Salı günü New York'ta ve Powell Çarşamba günü New York Ekonomi Kulübü'nde konuşma yapacak.

Öte yandan, Rusya Ukrayna savaş gemilerine ateş açtı ve bunun sonucu Ukraynalı denizcilerden bazıları yaralandı. Bu durum, iki eski Sovyet komşu arasında tansiyonun yeniden arttığını gösteriyor.