Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, yatırımcı dikkatinin ABD'de gelecek hafta gidilmesi beklenen Fed faiz artırımına yönelmesiyle Cuma günkü işlemlerde önemli piyasa paralarının çoğu karşısında yükseldi.

Buna karşın doların kazançları, gelecek yılın politika görünümüne ilişkin belirsizlik nedeniyle sınırlı kalabilir.

Dolar, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin Euro Bölgesi'ne ilişkin kötümser yorumlarının ardından euro ve sterlinin baskı altında kalmasından geniş çaplı destek buldu. Sert Brexit'e ilişkin endişelerin yeniden gündeme gelmesi de doları destekledi.

Analistler Döviz piyasalarında daha büyük hareketlerin oluşması için katalizörün Fed'in 18 19 Aralık toplantısı olacağını belirtiyor.

Fed'in faizlerde 25 baz puan artırıma gitmesi (2018'in dördüncü faiz artırımı olacak) bekleniyor. Dikkatler ise faiz artırımından ziyade belirsizliğin olduğu 2019 politika görünümde olacak.

CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, “Piyasalarda Fed'in faiz patikasına ilişkin çok fazla fikir ayrılığı var. Traderların faiz artırımı beklentileri bir ile dört arasında değişiyor.” dedi ve piyasaların Fed'in büyüme ve enflasyon görünümünde revizyon olup olmayacağına odaklandığını belirtti.

Reuters