Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini, Fed'in gelecek hafta 2018'in son politika toplantısına hazırlanması ile birlikte, ABD ile Çin arasında azalan ticaret gerilimine çevirmeleri sonrası sakin bir seyir izledi.

Çin, ABD ile ticaret gerilimini azaltmaya çalışması ile birlikte, yüksek teknolojilerde baskın hale gelmeye yönelik stratejisi dahilinde bazı hedeflerini geciktirmeye ilişkin planlar üzerinde duruyor. Dolar son üç haftanın en büyük haftalık kazancına yöneldi.

Spot altın fazla değişmeyerek Singapur saati ile 10:46'da ons başına 1,242.26 dolarda kaldı ve bu hafta yüzde 0.6 geriledi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi hafifçe yükseldi ve bu hafta yüzde 0.5 tırmandı.

RBC Capital Markets, hazırladığı notta, "Altın fiyatları, büyükölçüde istikrarlı ve süregelen ekonomik toparlanma, yükselen faizler ve güçlü dolardan olumsuz etkileniyor. Ancak 2019'a doğru, altın fiyatları için bu zorlukların zayıflayacağını ve fiyatlarınetkisiyle 1,300 doların üzerine çıkacağını düşünüyoruz" dedi.

Commtrendz Risk Management Services direktörü Gnanasekar Thiagarajan, "Fiyatlar kritik Fed toplantısı öncesi konsolide oluyor ve bu toplantı geride kaldıktan sonra keskin bir yükseliş olabilir" şeklinde konuştu.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.4 düştü ve bu hafta yüzde 0.5 yükseldi. Platin yüzde 0.1 geriledi ve bu hafta yüzde 0.4 prim yaptı. Palladyum Çarşamba günü altın fiyatlarını geçerek ons başına 1,268.01 dolar ile tarihinin en yüksek seviyesini görmesinin ardından yüzde 0.5 geriledi.