Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar Asya'da Salı günkü işlemlerde kırılgan seyrini sürdürdü. Fed'in bu haftaki toplantısında parasal sıkılaştırma sürecini duraklatacağının sinyalini vereceği yönündeki piyasa endişeleri, doların kırılgan seyrinde etkili oluyor.

Bu hafta kötü gelen küresel çaptaki veriler Fed'in faiz artırımına sıkılaştırma sürecinde yavaşlamanın, hatta duraklamanın eşlik edeceği yönündeki beklentileri güçlendirdi.

NAB kıdemli Döviz stratejisti Rodrigo Catril, “Fed'den güvercin bir artırım bekliyoruz. Veriler, Aralık'ta faiz artırmayacak kadar cansız değildi.” dedi.

Fed Başkanı Jerome Powell da dahil olmak üzere yetkililer, birkaç ay öncesine göre değişen piyasa algısını işaret eden politika görünümüne ilişkin son dönemde giderek daha temkinli bir hale geldiler.

Fed'in noktasal grafiğine göre medyan beklentisinin 2019 için üç kez faiz artırımına gidileceği şeklinde olmasına karşın vadeli piyasa sadece bir faiz artırımını fiyatlıyor.

Fed ile piyasa beklentisi arasındaki uyumsuzluk büyük ölçüde yüksek ABD borçlanma maliyetlerinin büyük ihtimalle ABD büyümesini olumsuz etkileyeceği ve Fed'i eninde sonunda parasal sıkışatırmada “dur tuşuna” basmaya zorlayacağı yönündeki inancı yansıtıyor.

Dolar Endeksi (DXY) Pazartesi günkü işlemlerde yüzde 0.4 düşmesinin ardından TSİ 08:50'de 97.116 puan oldu.

Reuters