Advertisement

Japonya hisse senetleri, Fed'de gelen yıl son politika açıklaması ve Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) yatırımcı endişelerini artırmasıyla, ayı piyasasına girdi.

Topix Endeksi, BOJ'un politika değişikliğine gitmemesinin ardından Perşembe günkü işlemlerde kayıplarını artırdı. Elektronik üreticileri ve telekomünikasyon şirketleri düşüşe öncülük etti. Gösterge endeks, ABD – Çin ticaret savaşının sürmesi ve yavaşlayan ekonomik büyüme endişelerindeki artışın algıyı olumsuz etkilemesiyle Ocak zirvesinden bu yana yüzde 21 geriledi.

Saison Asset Management Co. portföy yöneticisi Tetsuo Seshimo, “Görünüşe göre piyasa BOJ'dan bir çeşit hareket bekliyordu ve Fed'in faiz artırımı temposunu yavaşlatmasıyla birlikte bu, zayıf dolar ve güçlü yen anlamına geliyor.” dedi.

S&P 500 Endeksi, Fed'in 2019 faiz artırımı tahminini üçten ikiye indirmesine rağmen Çarşamba günü yüzde 1.5 düşerek 15 ayın en zayıf seviyesine geriledi. Fed Başkanı Jerome Powell, küresel büyüme endişelerini işaret ederek 2019 artırımlarında daha temkinli olacağının sinyalini verdi.

Japonya'da Topix Endeksi, Perşembe gününü yüzde 2.74 ekside 1,513.74 puandan kapattı. Nikkei 225 Endeksi, günü yüzde 3.16 ekside 20,327.31 puandan kapattı.