Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Fed'in bu hafta gerçekleştirdiği toplantıda 2019 yılında faiz artırımlarına yönelik tahminini aşağı çekmesi ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın merkez bankasının bilançosunun küçültülmesine devam edileceğine yönelik taahhüdü ile birlikte doların altı haftanın en düşük seviyesi yakınında seyretmesi sonucu haftayı kazançla geçmeye yöneldi.

Hisse senetleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Meksika sınırına duvar inşası için fon ayrılmasında ısrar etmesinin hükümetin kısmi kapanmasına ilişki gerilimi artırması sonrası düştü. Trump yönetimi, Savunma Bakanı Jim Mattis'in Perşembe günü Trump ile izlenen politikalar konusunda ayrı düşündüğünü işaret ederek istifa etmesinin ardından bir kez daha görev değişikliği ile karşı karşıya kaldı.

Spot altın Singapur saati ile 13:11'de fazla değişmeyerek ons başına 1,259.50 dolarda kaldı ve bu hafta yüzde 1.7 yükseldi.

Metal Perşembe günü 1,266.55 dolar ile 26 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

ABD Bullion analisti John Feeney, "2019'a yaklaşırken, altın çok daha iyi bir yıl geçirebilir," dedi ve "Hisse senetlerinde Fed'in hızlı bir şekilde faiz artırıcağına ilişkin endişelerden kaynaklanan volatilite altına güvenli liman desteğini artıracak. Yatırımcılar risk varlıklarına yönelik iştahlarını kaybetmeye başlıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş bu hafta yüzde 1.2 yükselirken, platin yüzde 0.8 yükselerek 6 hafta süren düşüşünü sonlandırdı ve palladyum üst üste dördüncü haftayı da kazançla geçmeye yöneldi.