Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Hisse senetlerindeki satıştan olumsuz etkilenen ABD Doları, Şubat ayından bu yana görülen en kötü haftasını kaydetmeye yöneldi. Küresel büyümeye ilişkin endişeler de doların kayıplarında etkili oldu.

Dolar, Cuma günkü işlemlerde ABD hisselerindeki düşüşle birlikte G – 10 paralarının çoğu karşısında değer kaybetti. ABD hükümetinin kısmi kapanma riskiyle karşı karşıya kalması, hisselerin düşüşünde önemli rol oynadı. ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Perşembe günü Başkan Donald Trump ile fikir ayrılığını işaret ederek istifasını açıkladı.

Doların 10 önemli piyasa parası karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, TSİ 09:53'te 1,200.61 puanda açılış seviyesine yakın seyretti. Gösterge endeksin haftalık kaybı yüzde 1'e yaklaştı.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın Çarşamba günkü açıklamalarında gelecek faiz artırımlarıyla ilgili olarak “önemli derecede belirsizlik” bulunduğunu belirtmesi, piyasalardaki zayıflığı ve yavaşlayan büyüme görünümünü işaret etmesi dolar endeksinin bu haftaki kaybında etkili oldu.

Tokyo'da Australia & New Zealand Banking Group Döviz ve emtia satış birimi yöneticisi Shigeki Yoshitoshi, “ABD'de hisse senetlerindeki kırılganlık, Çin ile karşı karşıya gelme gibi siyasi riskler ve hükümette olası bir kapanma ile birlikte dolarda negatif algı sürüyor.” dedi.