Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD ile Çin arasında ticaret görüşmelerinin başlaması, traderların dikkatlerini Fed'in faiz artırımlarına ara verme ihtimaline çevirmeleri ve Çin'de gevşeyen para politikasının risk varlıklarına talebi artırması ile birlikte iki ayı aşkın sürenin en düşük seviyesine indi.

ABD doları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Cuma günkü konuşmasında para politikasının esnek olduğunu ve yetkililerin finans piyasalarını "dikkatle dinlediğibni" kaydetmesinin ardından düşüşünü üçüncü güne taşıdı.  Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları, Çin'in bankaların rezerv oalrak tutmak zorunda olduğu miktarıı azaltmasının ardından ralli yaptı.

ABD para biriminin G-10 ülkelerinin paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Fed Başkanı Jerome Powell'ın merkez bankasının ABD ekonomisi zayıflarsa faiz artırımlarına ara verebileceğini işaret etmesinin ardından yüzde 0.3 geriledi ve 18 Ekim'den bu yana en düşük seviyesini gördü.



Rakuten Securities Australia baş operasyon yetkilisi Nick Twidale, "Dolar güvenli liman para birimi olarak güçlü seyrediyor, ancak böyle bir ortamda, muhtemelen yen hariç, diğer paralar karşısında doğal olarak düşüyor" dedi ve "Fed'in mesajında Cuma günkü değişiklik ABD para birimi üzerinde baskı oluşturuyor" değerlendirmesinde bulundu.

ABD2nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi Cuma günü 12 baz puan yükseldikten sonra yüzde 2.67 seviyesinde yatay seyrediyor.

Dolar/yen paritesi, erken saatlerde yüzde 0.3 kadar yükseldikten sonra yüzde 0.3 düşerek 108.21 seviyesine indi.