Advertisement

Altın, Fed'in Aralık ayındaki son politika toplantısına ilişkin tutanakları yayınlamasının ardından yükselerek ons başına 1,300 dolara yöneldi.

Tutanaklar, politika yapıcıların gelecek faiz artırımları konusunda daha temkinli bir yaklaşık benimsediğini işaret ederek doları olumsuz etkiledi.

Yatırımcıların dikkat ettiği bir diğer konu ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerine ilişkin gelişmeler. ABD Başkanı Donald Trump, finansal piyasaları desteklemek için Çin'in taahhütlerini yerine getireceği, küresel büyüme görünümünü olumsuz etkileyen ticaret savaşını sona erdirecek bir anlaşma yapmak için çabalıyor.

Spot piyasada işlem gören altın, TSİ 10:18'de yüzde 0.21 artıda onsu 1,296.32 dolardan işlem gördü. Değerli metal, Bloomberg verilerine göre Çarşamba günü yüzde 0.6 değer kazanmıştı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, fazla değişmeyerek haftalık kaybını korudu. Gösterge endeks bu hafta yaklaşık yüzde 1 geriledi.

Trump'ın ABD ile Meksika sınırına inşa edilecek duvar için Kongre'den fonlama talebinin sürmesiyle hükümet kapanması konusunda ilerleme kaydedilememesi de siyasi endişeler, artırıyor.