Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Fed'in bu yıl parasal sıkılaştırmaya ara vereceğine ilişkin yatırımcı güveninin artmasıyla, Cuma günü önemli piyasa paraları karşısında düştü.

Fed Başkanı Jerome Powell, Perşembe günkü konuşmasında enflasyonun durağan olduğunu dikkate alarak merkez bankasının para politikasında sabırlı olma yeteneğine sahip olduğunu vurguladı. Piyasalar artık bu yıl Fed'den faiz artırımı beklemiyor.

Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida da Fed'in faiz artırımı konusunda sabırlı olma yönündeki istediğini dile getirerek güvercin bir ton benimsedi.

Bank of Singapore Döviz stratejisti Sim Moh Siong, “Piyasa neredeyse Fed'in artık faiz artırmayacağını fiyatladı. Doların zayıflaması için piyasanın artık faiz indirimi beklemesi gerekir. Bunun olacağını sanmam.” dedi.

Dolar Endeksi (DXY) TSİ 09:30'da yüzde 0.17 düşerek 95.375 puan oldu. Gösterge endeks hem ABD hem de küresel çapta büyümenin yavaşlayarak Fed'in 2019'da faiz artırımına gitmesini engelleyeceği beklentileriyle Aralık ortasından bu yana yaklaşık yüzde 2.2 düştü.