Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar Pazartesi günkü işlemlerde önemli paralar karşısındaki iki haftanın zirvesinde istikrarını korudu.

Yatırımcılar, Çin'den gelen son verinin dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin 2018'de neredeyse 30 yılın en düşük büyümesini kaydettiğini göstermesine karşın risk iştahını kaybetmedi.

Doların altı önemli piyasa parası karşısındaki değerini ölçen Dolar Endeksi (DXY) Cuma günü 96.394 ile 4 Ocak'tan beri en güçlü seviyesine tırmanmasının ardından Pazartesi günü TSİ 07:48'de fazla değişmeyerek 96.292 puan oldu.

ABD – Çin ticaret gerginliğinde buzların eriyeceğine ilişkin umutlar, Fed'in daha güvercin tonu ve İngiltere'nin anlaşmasız Brexit'ten kaçınabileceği iyimserliği, yatırımcıların küresel hisse piyasalarının sert düşüşüyle Aralık'ta kaybettiği risk iştahının dönmesinde etkili oldu.

Hazine tahvil faizlerinin hisse senetleriyle birlikte düşüşü, Dolar Endeksi'ni 10 Ocak'ta 95.00 ile yaklaşık üç ayın en düşük seviyesine çekmişti.

Tokyo'da IG Securities kıdemli Döviz stratejisti Junichi Ishıkawa, “Dolar Endeksi net bir şekilde toparlanma yolunda. Dolar, Ocak başında aşağı yönlü bir trend içinde sıkışmıştı ama şimdi yen, euro, sterlin ve Avustralya Doları gibi önemli paralar karşısında toparlanıyor.” dedi.

Reuters