Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, küresel ekonomik büyüme görünümüne ilişkin endişelerin arttığı bir ortamda, yatırımcıların ABD-Çin arasındaki ticaret görüşmelerine ilişkin yeni gelişmeleri beklemeleri ile birlikte fazla değişmedi ve ons başına 1,280 dolar civarında tutundu.

Beyaz Saray Ekonomik Danışmanlar Konseyi Başkanı Kevin Hassett, hükümetin kısmi kapalılık durumunun Mart ayı boyunca da sürmesi durumunda, bu çeyrekte sıfır büyüme ihtimalinin ortaya çıkacağını, ancak federal kuruluşların yeniden açılması ile birlikte "devasa" bir büyümenin geleceğini söyledi. Öte yandan, Çin Devlet Başkan Yardımcısı Wang Qishan, Davos'ta yaptığı konuşmada, dünyanın ikinci büyük ekonomisinin "önemli" bir büyüme sağladığını belirtti.

Spot altın, Çarşamba günü yüzde 0.2 düştükten sonra fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 12:26'da ons başına 1,282.97 dolarda kaldı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, dün yüzde 0.3 düştükten sonra yatay seyretti.

Kotak Commodity Servicesgünlük bilgilendirme notunda, "Altın, piyasa oyuncularının ABD hükümetinin kapanma durumu, Brexit ve ABD-Çin ticaret görüşmeleri konusunda daha fazla açıklık beklemeleri ile birlikte bat seyri gösteriyor," dedi ve "Fiyatlar, yeni işaretlerin azlığından dolayı ons başına 1,300 doların altındaki seyrini sürdürüyor. Ancak genel eğilim, küresel risk algısının muhtemelen kaydadeğer bir şekilde iyileşmemesinden dolayı yukarı yönlü olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 düşerken, platin yüzde 0.2 yükseldi ve palladyum yatay seyretti.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

* Goldman Sachs Group Inc.'den Jeffrey Currie, Bloomberg TV'ye yaptığı değerlendirmede, altının, resesyon korkularından dolayı hedge arayan yatırımcılar, Hindistan ve Çin gibi önemli tüketicilerin artan talebi ve aynı zamanda merkez bankası alımlarından destek bulacağını söyledi.

*Anlaşmasız Brexit riski, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkışının ertelenme çağrılarının Londra ve diğer AB başkentlerinden destek bulmasının ardından azalmış görünüyor.

*Avrupa Merkez Bankası (AMB) bugün para politikası kararlarını açıklayacak.