Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen, ABD – Çin arasındaki gerginliğin artması ve yatırımcıların Fed'in politika kararı ile Brexit oylaması gibi riskli olayların öncesinde hedge etmek istemesinin etkisiyle önemli piyasa paralarının tamamı karşısında yükseldi.

Dolar yen karşısındaki kayıplarını üçüncü güne taşıdı. Dolar/yen paritesi yüzde 0.1 düşerek 109.21 seviyesine geriledi. ABD'li savcılar Çinli teknoloji devi Huawei Technologies Co.'ya ABD'li bir rakipten ticari sırları çalmaktan suç duyurusunda bulundu.

IG Asia Pte. Stratejisti Jingyi Pan, “Riskten kaçış algısının yükselmesi yeni destekliyor. Çin'deki ekonomik yavaşlamaya ilişkin endişeler de, Caterpillar Inc. ve yonga üreticisi Nvidia Corp. bilançolarının hayal kırıklığı yaratması sonrasında artıyor.” dedi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Trump yönetiminin Çarşamba günü başlayacak ticaret görüşmelerinde Çin'e taahhütlerini tutabileceğini kanıtlaması için baskı uygulayacağını belirtti.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Huawei'ye açılan davanın yanı sıra şirketin Mali İşler Direktörü (CFO) Mıng Vancou'nun da 13 ayrı suçtan yargılandığı bildirildi.