Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) politika kararı ve ABD ve Çinli yetkililer arasındaki ticaret görüşmeleri öncesi, ay sonu çıkışlarının geldiği bir ortamda, Asya seansındaki yükselişini devam ettiremedi.

Dolar göstergesi, hükümetin kapalı olmasından dolayı ABD ekonomik verilerinin ertelenmesinin, Fed Başkanı Jerome Powell'ın bu akşamki konuşması öncesi işlem hacmini düşürmesi ile birlikte son kayıplarını konsolide ediyor. Traderlar, Powell'ın faiz kararı sonrası yapacağı basın toplantısında, faiz artırımları konusunda sabırlı ve esnek olunacağını bir kez vurgulamasını beklerken, bilanço daraltma konusunda da işaretler arayacak.

Avustralya doları, enflasyon verisinin beklenenden daha iyi çıkması ve demir cevheri fiyatlarındaki artışların etkisi ile önemli para birimlerinin tümü karşısında değer kazandı. Sterlin ise, İngiltere Parlamentosu'nın Brexit'i ertelemeye yönelik teklifi reddetmesi ve Avrupa Birliği (AB) ile yeniden müzakerenin önünü açan tasarıyı kabul etmesinin ardından Salı günkü kayıplarının bir kısmını geri aldı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düşerken, ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan yükselerek yüzde 2.72'ye çıktı. Londra'daki traderlar, ay sonu akışlarının dolar için hafif negatif olduğunu kaydediyorlar.

Bir trader, kaldıraçlı işlem yapanların FOMC kararı öncesi, politika yapıcıların güçlü güvercin tutumlarını korumak durumunda kalacakları beklentisi ile euroda "uzun" pozisyon aldıklarını belirtti.

Euro erken, Almanya'da Aralık ayı ithalat fiyatlarının beklenenden daha fazla düşmesinin ardından erken saatlerdeki kazançlarını kısa süreliğine tersine çevirdi. Euro/Dolar paritesi Londra saati ile 10:29'd fazla değişmeyerek 1.1431 civarında kaldı.