Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların ABD ile Çin arasında devam eden ticaret görüşmelerine ilişkin yeni piyasa işaretleri beklemeleri ile birlikte dolarda görülen yükselişin etkisi ile düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Öte yandan, Fed Başkanı Jerome Powell, eğitimciler tarafından düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, ekonomiye ilişkin kısa ancak olumlu bir değerlendirmede bulundu. Powell, öğretmenlerle bir araya geldiği etkinlikte, katılımcılardan gelen bir soruya karşılık, ABD ekonomisi şimdi iyi durumda" dedi.

Spot altın, Çarşamba günü yüzde 0.7 düştükten sonra, yüzde 0.3 daha gerileyerek, Singapur saati ile 12:59'da ons başına 1,303.25 dolara geriledi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi ve 24 Ocak'tan bu yana en yüksek kapanışına yöneldi.

Singapur'da Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, hazırladığı notta, "Jeopolitik görünümün, muhtemelen geçici bir şekilde, sakin gitmesi ile birlikte, altın fiyatlarının destekçilerinden biri ortadan kalktı ve kar satışları geldi" dedi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 düşerken, platin yüzde 0.2 geriledi ve palladyum fazla değişmedi.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Trump ve Çinli mevkidaşı Xi Jinping'in bu ayın ilerleyen dönemlerinde yapacağı toplantıya zemin hazırlamak için, gelecek hafta Beijing'e gidecek bir heyete başkanlık edecek.

*Çin ve Hong Kong'da piyasalar Ay Takvimine Göre Yeni Yıl tatilinden dolayı bugün de kapalı.

*Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'in yeni Demokrat başkanı, Başkan Donald Trump tarafından "sindirilmediğini" işaret ederek, komitenin yabancı hükümetlerin ya da bireylerin başkan ya da onun işleri üzerinde uygun olmayan tasarruflarının olup olmadığını inceleyeceğini kaydetti.