Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, Trump yönetiminin vergi artışlarının devreye girmesi öncesinde Çin ile bir ticaret anlaşmasına varmayacağı endişelerinin etkisiyle doların güçlenmesiyle, üç haftanın ilk haftalık kaybına yöneldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile Çin mallarına uygulanacak yüksek vergilerin devreye gireceği 1 Mart öncesinde görüşmeyeceğini belirtti. Dünyanın en büyük iki ekonomisinin 90 günlük ateşkes sonrasında anlaşmaya varmayacağı yönündeki yatırımcı endişeleri arttı.

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin ticaret görüşmeleri kapsamında gelecek hafta Beijing'e seyahat edecek. Lighthizer geçen hafta basın mensuplarına yaptığı açıklamada bir anlaşmaya varılmasının kesin olmadığını ifade etmişti.

Bloomberg'in haftalık anketine göre altın traderları ve analistlerin değerli metale ilişkin yukarı yönlü beklentisi hala güçlü. Buna karşın altının güçlü dolar ve Ay Yılı tatilleri kaynaklı zayıf Asya talebiyle düşmesi sonrasında nötr sesler arttı.

Jeopolitik gerginlikler ve gelişen piyasa paraları üzerindeki daha az baskıyı işaret eden Goldman Sachs'a göre merkez bankalarının altın alımları 2019'da güçlü seyrini koruyacak.

Spot piyasada işlem gören altın, TSİ 11:12'de yüzde 0.05 düşüşle 1,309.46 dolardan alıcı buldu. Değerli metal bu hafta yüzde 0.65 ekside bulunuyor.