Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

(16:50'de güncellendi)

Dolar, kar satışlarının geldiği bir ortamda, 30 Ocak'tan bu yana ilk kaybına yönelirken, diğer güvenli liman niteliğindeki varlıklar, ABD'de hükümetin kapanmasını önlemek için geçici bir anlaşmaya varılması ve ABD ve Çin arasında bu hafta gerçekleştirilecek üst düzey ticaret görüşmelerine ilişkin iyimserliğin risk iştahını artırması ile aşağı yönde hareket etti.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 geriledi ve 100 günlük hareketi ortalama seviyesinin altında kaldı. ABD para birimi G-10 ülkelerinin paralarının çoğu karşısında değer yitirdi.

ABD'de bu hafta az sayıda ekonomik veri açıklanacak ve Fed Başkanı Jerome Powell ve Kansas City Fed Başkanı Esther George Salı günü konuşma yapacak.

Euro/Dolar paritesi, yılbaşından bu yana en düşük seviyesi olan 1.1258'den yükseldi ve yüzde 0.2 tırmanarak 1.1293 civarına ulaştı. Yükseliş, 1.1350 civarında gelen satışlar tarafından durduruldu. Riskten kaçınma eğilimindeki düşüş, euroya gelen talebi göreceli artırdı. Euro ayrıca büyük şirket finansman anlaşmalarından da destek bulmuş olabilir.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.2 yükselerek 110.65 seviyesine kadar yükseldikten sonra önceki kapanış seviyelerine çekildi. Parite ABD Hazine tahvil faizlerindeki yükselişten destek buldu ve güniçi zirve aşılırsa, 110.85'in üzerindeki stoplar gündeme gelebilir.

Sterlin/dolar paritesi, 1.2833-1.2887 bandında seyrettikten sonra yüzde 0.2 yükselerek 1.2878 seviyesine geldi. İngiltere'de Başbakan Theresa May, Avrupa Birliği (AB) ile Brexit müzakereleri için ek zaman arayışında.

(16:50'de güncellendi)