Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar ile yen, ABD – Çin ticaret görüşmelerinde önemli bir ilerleme sağlanacağına ilişkin iyimserliğin güvenli varlıklara yönelik talebi azaltmasıyla değer kaybetti.

Emtia ilişkili para birimleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın hafta sonu yaptığı açıklamada ticaret anlaşması sağlanması yolunda “büyük gelişme kaydedildiği” söylemesiyleyle yükseldi.

Ayrıca, Fed'in Ocak toplantısına ilişkin bu hafta açıklanacak tutanakları politika yapıcıların faiz artırımlarına ara verilmesi konusunda ne kadar emin olduklarını göstererek doların yönü konusunda ipucu verebilir.

Tokyo'da “Resona Holdings Inc. baş stratejisti Shinsuke Kajita, “ABD – Çin müzakerelerindeki gelişme ve diğer bir ABD hükümet kapanmasından kaçınılması risk pozitif tonun korunmasına yardımcı oluyor. Bu yeni zayıflatabilecekken, FOMC tutanakları büyük bir ihtimalle Fed'in Mart ayında bekle ve gör duruşu benimseyeceğini doğrulayarak dolar üzerinde baskı oluşturacak.” dedi.

Yen, G – 10 paralarının tamamı karşısında değer kaybetti. Japon Yeni, en fazla İsveç Kronu ve Yeni Zelanda Doları karşısında geriledi. Euro/yen paritesi, TSİ 09:27'de yüzde 0.20 artarak 125.03 seviyesinden işlem gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, önceki iki seansta yüzde 0.4 gerilemesi sonrasında düşüşünü sürdürdü. Gösterge endeks 1,194.98 puanda fazla değişmedi.