Advertisement

Asya hisse senetleri, Çin - ABD ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydedildiğine ilişkin iyimserliğin Avustralya ile Çin arasındaki kömür ithalatı tartışmasından olumsuz etkilenmesiyle kazançlarını azalttı. ABD Hazine tahvilleri dalgalı seyretti. Dolar tırmandı ve yuan kazançlarını artırdı.

Japonya hisse senetleri fazla değişmedi. Çin hisseleri, müzakerecilerin son halini almış bir ticaret anlaşması için çalıştıkları yönündeki haberlerin etkisiyle dalgalandı. Avustralya Doları, Reuters'ın Çin'in Dalian limanının Avustralya'dan kömür ithalatını yasakladığı şeklindeki haberinin ardından değer kaybetti.. AVD vadelileri gün içi zirvelerinden çekildi. S&P 500 Endeksi, Fed'in ekonomik büyümenin hızlanması ihtimalini göz önünde bulundurarak faiz artırımlarını tamamen devre dışı bırakmadan sabırlı duruşunu sürdürmesiyle birlikte önceki seansta sınırlı yükselişle kapandı.

MSCI'nın küresel hisse senedi göstergesinin Noel'den bu yana yaklaşık yüzde 15 artıda olmasıyla birlikte, ticaret anlaşmasına yönelik yeni sinyaller hız kestiğine ilişkin sinyal veren riskli varlıkları destekleyebilir. Yine de Çin ile Avustralya arasındaki küresel ticaret anlaşmazlığının yeni cephesi Washington'da henüz yeni bir gelişme yokken yatırımcı güvenini olumsuz etkileyebilir.

Fed tutanakları merkez bankasının kriz dönemi varlık alımlarını bu yıl tamamlamasının politika yapıcıların ortak desteğini bulduğunu işaret etse de bankanın rezerv seviyesine ve kompozisyonuna ilişkin belirsizlik hala sürüyor.

Hisse senetleri

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Hong Kong saatiyle 14:45'te yüzde 0.1 yükseldi.
Japonya'da Topix Endeksi fazla değişmeden kapandı.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yatay seyretti.
Hang Seng Endeksi fazla değişmedi.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.7 yükseldi.
S&P 500 Endeks vadelileri yüzde 0.2 yükseldi. Dayanak endeks yüzde 0.2 arttı.

Döviz

Yen yüzde 0.1 yükselerek dolar karşısında 110.75 seviyesinden işlem gördü.
Çin dışında işlem gören yuan yüzde 0.2 yükselerek 6.7074'ten alıcı buldu.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.1'den az düşerek 1.1333'e geriledi.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan artarak yüzde 2.66'ya yükseldi.
Avustralya'da 10 yıllıkların faizi 5 baz puan düşerek yüzde 2.06'ya geriledi.

Emtia

WTI petrolü yüzde 0.4 yükselerek varili 57.37 dolardan alıcı buldu.
Altın yüzde 0.2 yükselerek onsu 1,340.40 dolardan işlem gördü.