Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

ABD'de yüksek tahvil faizleri Cuma günkü işlemlerde doları destekledi.

Doların altı önemli para karşısındaki değerini ölçen Dolar Endeksi (DXY) önceki seansta ABD 10 yıllıklarının faizinin bir haftanın zirvesine tırmanmasıyla yüzde 0.15 yükselmesinin ardından yatay seyretti. Gösterge endeks TSİ 09:55'te fazla değişmeyerek 96.608 puan oldu.

ABD ile Çin arasında Washington'da gerçekleştirilen ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydedildiği ve anlaşmanın son halinin temelini oluşturacak mutabakat anlaşması üzerinde çalışıldığı yönündeki haberler önceki işlemlerde doları desteklemişti.

Buna karşın dolar Perşembe günü zayıf gelen ABD verilerinin ardından kazançlarını azalttı. Çekirdek sermaye malı siparişlerindeki beklenmedik düşüş ve zayıf konut satışları Fed'in faizleri sabit tutacağı yönündeki beklentileri destekleyerek doların kazancını sınırladı.

Gaitame.com Research genel müdürü Takuya Kanda, “Döviz piyasası ABD – Çin görüşmeleri ve Brexit gibi siyasi gelişmelere bir miktar duyarsız olacağı bir aşamaya giriyor. Özellikle dolar için dikkatler tekrar temel göstergelere yöneldi. Gelecek haftaki tarım dışı istihdam raporuna kadar açıklanacak her veri yavaş yavaş yön belirleyecek.” dedi.

Reuters