Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD – Çin ticaret görüşmelerindeki belirsizlikle birlikte yatırımcıların temkinli kalmasıyla Perşembe günkü işlemlerde üç haftanın düşüğünün üzerinde tutundu.

Sterlin, anlaşmasız Brexit ihtimalinin giderek azaldığı yönündeki algının güçlenmesiyle yükseldi.

Hem Çin hem de Japonya'da Perşembe günü açıklanan aylık imalat göstergeleri zayıf gelerek, ABD – Çin ticaret anlaşmazlığının tüm dünyada ekonomik büyüme üzerinde etkili olduğunu gösterdi.

Dolar, ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer'ın Kongre konuşmasında ticaret müzakerelerinde bir sonuç öngörmek için çok erken olduğunu söylemesinin ardından, büyük ölçüde önceki seansta kaydettiği kazancına tutundu.

ABD Doları ayrıca Pakistan ile Hindistan arasındaki tansiyonun yükselmesinden de destek buldu. Yatırmcılar riskli varlıklardan çıkarak güvenli limanlara yöneldi.

Tokyo'da State Street Bank'ten Bart Wakabayasahi, “Yatırımcılar muhtemelen güvenli işlemlere yöneliyor; bu da dolarda uzun pozisyon alımı. Çok cazip değil fakat diğer yandan yatırımcıların faiz alması gerekiyor.” dedi.

Doların altı önemli para karşısındaki değerini ölçen Dolar Endeksi (DXY), TSİ 09:28'de yüzde 0.05 düşüşle 96.105 puan oldu.

Reuters