Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altının Şubat ayındaki kazaçları değerli metalin 1,350 doları kıramaması, ETF'lerdeki altın miktarının azalması ve yatırımcıların Fed'in politika görünümünü değerlendirmesinin ardından risk altında.

Altın fiyatları Fed Başkanı Jerome Powell'ın kanun yapıcılara yakında bankanın 4 trilyon dolarlık bilançosunun daraltılmasına dair bir plan açıklayacağını söylemesinin ardından Perşembe günkü işlemlerde fazla değişmedi.

Ticaret cephesinde ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer Çin ile gidilebilecek bir anlaşmaya ilişkin beklentiler konusunda temkinli bir ton benimsedi. Lighthizer, ticaret konusunda “hala yapacak çok fazla işin olduğunu” söyledi. ABD Başkanı Trump, günler öncesinde, Çin lideri Xi Jinping ile bir anlaşma imzalamayı planladığını belirtmişti.

Bridgewater Associates kurucusu Ray Dalio Fed'in büyüme konusunda frene basmaya daha az meyilli olması nedeniyle ABD'de resesyon ihtimalinin azaldığını ifade etti.

Yatırımcılar Hindistan ile Pakistan arasında tırmanan gerginliği takip ediyor.

Spot piyasada işlem gören altın TSİ 10:56'da ons başına 1,322.17 dolar seviyesinden işlem gördü. Değerli metal Çarşamba günü yüzde 0.7 değer kaybederek Şubat ayı kazancını silmişti.

Ocak itibariyle ardı ardına dört ay yükseliş kaydeden altın, geçen hafta 1,346.80 dolar ile Nisan'dan beri en yüksek seviyesini görmüştü.

Grafikte altının aylık performansı görülüyor.