Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'deki Yatırım Külübü'nde Açıl Sezen'e konuk olan Rabobank Gelişen Piyasalar Stratejisti Piotr Matys Türkiye piyasalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Matys seçimlerin geride kalmasıyla ekonomik reformlara odaklanılması gerektiğini ifade etti.

Küresel finansal koşulların gevşediğini, Fed'den faiz indirimi beklendiğini belirten Matys risklere de dikkat çekti. Matys "Fed'in yanı sıra Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi de güvercin mesajlar veriyor.  Ama Merkez Bankalarının güvercin mesajlar vermesi aslında küresel ekonomideki kötüleşmeden kaynaklanıyor. Ekonomik görünümün iyileşmesi gerekiyor ama ticaret savaşı nedeniyle bu söz konusu değil" şeklinde konuştu.

Gelişen piyasaların kısa vadede Merkez Bankalarının bu tutumundan faydanalabileceğini ancak bunun sürdürülebilir olmayacağını kaydeden Matys "Türk Lirası da bundan faydalanabilir ama Türk varlıkları bazı risklere maruz kalıyor. ABD S400 alımı nedeniyle Türkiye'ye belki yaptırım uygulayacak. Bu karar ABD Kongresi tarafından alınabilir. Bu da büyük bir risk" ifadelerini kullandı.

Son dönemde Türk Lirası'nda görülen toparlanmanın devam etmeyebileceğini belirten Matys "Çünkü reformlar konusunda somut adımlar görmemiz gerekiyor. ABD ile sorunlar da çözülmüş değil" ifadesini kullandı.