Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Bloomberg News’in haberine göre, Rusya gelecek hafta gerçekleştirilecek OPEC+ toplantısında petrol üretiminin artırılmasını teklif etmeyi düşünüyor.

Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar ise Rusya’nın küresel petrol üretim açığının orta vadede devam etmesini beklediğini söylerken 1 Temmuz’da yapılacak toplantı için son kararın hala şekillenme aşamasında olduğunu belirtti.

Uluslararası Enerji Ajansı Haziran ayı başında OPEC+ ülkelerine üretim kapasitelerini artırarak piyasadaki talebi iyi bir şekilde karşılamaları gerektiği konusunda uyarmıştı. Goldman Sachs ise İran’dan gelecek üretimin eksikliğinden dolayı günlük 3 milyon varile yakın bir açık oluşacağını bekliyor.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdülaziz bin Selman daha fazla üretim için karar vermeden önce toparlanmanın gerçekten kuvvetli olduğuna dair net kanıtlar görmek istediğini belirtti.

Suudi Arabistan’ın aksine Rusya üretim artışlarının savunucusu. Ülkedeki en büyük petrol üreticilerinden biri bu ay OPEC+’ın üretimi artırması gerektiğini söylemişti. Başbakan Yardımcısı Alexander Novak ise salı günü ülkedeki büyük petrol üreticileriyle buluşarak piyasanın durumunu konuşacak.